Paweł Sawicki - Auschwitz-Birkenau. Paikka, jolla seisot...

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 45,00 zł 45.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list

Description

Ainutkertainen valokuva-albumi kuvittaa Auschwitzin historian traagista vaihetta, juutalaisten joukkotuhoa. Niin kutsutusta Lili Jacobin albumin kuvat ovat vuodelta 1944, jolloin SS-miehet kuvasivat unkarinjuutalaisia tuomista leirille. Kirjassa nämä arkistovalokuvat on rinnastettu samoilla paikoilla otettuihin nykyvalokuviin.

Lili Jacobin albumin noin 200 kuvasta on mukaan valittu 31. Ne esittävät Birkenaun leiriin saapuvan juutalaiskuljetuksen vastaanoton eri vaiheita: saapumista junalaiturille, lajittelua, jakoa työkykyisiksi ja työkyvyttömiksi arvioituihin sekä lopulta ohjaamista joko surmattavaksi tai leirille vangiksi.

Vanhoissa kuvissa ihmiset keskustelevat keskenään, noudattavat SS-miesten käskyjä, jakautuvat junalaiturilla ryhmiin tai odottelevat metsikössä tietämättä, mikä kohtalonsa olisi. Nykykatsojaa kauhistuttaa se, että hän tietää hyvin, mitä kuviin ikuistetut ihmiset eivät itse voineet tietää. Traagisuus vain korostuu pohdittaessa, mitä saattoivat ajatella nuo ihmiset, jotka oli raastettu irti elämästään ja joita joku valokuvasi vieraassa ja pelottavassa paikassa.

Sitä on vaikea tänä päivänä edes kuvitella, voi vain aavistella, kun katselee heidän kasvojaan… Samoissa paikoissa otetuista nykyvalokuvista taas henkii tyhjyys ja liikkumattomuus. Kirjan tekijöiden tarkoitus ei kuitenkaan ole ollut luoda täydellisiä kopioita historiallisista dokumenteista, vaan auttaa Auschwitzin muistopaikassa nykyään käyviä ihmisiä ymmärtämään, että se kaikki tapahtui TÄÄLLÄ. Paikalla, jolla seisot.

Technical data

ISBN 978-83-7704-198-7
Year of publication 2017
Number of pages 76
Weight 0,440
Type of cover hardcover
Dimensions 23,5 x 19 cm

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:
up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium