THE LIBERATION OF AUSCHWITZ (DVD)

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 50,00 zł 50.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list
Vendor: Inny
Product code: DVDszwedzki

Description

2005, med anledning av 60-årsdagen av lägrets befrielse, släpptes den fullständiga versionen av dokumentära material om befrielsen av koncentrationslägret Auschwitz. Filmen innehåller alla tagningar som gjordes av sovjetiska kameramän efter befrielsen av lägret Auschwitz den 27 januari 1945.

De visar bl.a. lägerområdet omedelbart efter ankomsten av soldater ur Första ukrainska fronten i Röda armén, befriade fångar, offrens kroppar, sovjeter som samlar bevis på nazisternas brott. Vissa delar av filmen användes som bevismaterial mot nazistiska krigsförbrytare under Nürnbergrättegångarna. Dokumentära bilder varvas med en intervju med Alexander Vorontsov, en sovjetisk kameraman som följde Röda arméns soldater och gjorde de flesta tagningarna.

Det hela åtföljs av en kommentar som beskriver bl.a. selektionerna och förintelseprocessen, medicinska experiment och fångarnas dagliga liv i koncentrationslägret Auschwitz. Denna film är regisserad av Irmgard von zur Mühlen och presenterades ursprungligen 1985 med anledning av 40-årsdagen av lägrets befrielse.

Den kommentar som åtföljer den nuvarande upplagan av filmen tar hänsyn till de senaste forskningsrönen om KZ Auschwitz historia. LANGUAGE VERSIONS: Polish, English, German SUBTITLES: Polish, Czech, German, Spanish, English, French, Italian, Hebrew, Russian, Swedish

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:
up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium