Agnieszka Sieradzka - Auschwitzin Luonnoslehtiö

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 30,00 zł 30.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list

Description

"Luonnoslehtiö Auschwitzista" on ensi kertaa kokonaisuudessaan julkaistu kokoelma tuntemattoman tekijän piirtämiä luonnoksia, jotka on tehty todennäköisesti vuonna 1943 Birkenaun leirin alueella. Teosta voi monesta syystä luonnehtia poikkeukselliseksi. Ensinnäkin piirrokset on tehty keskitysleirillä, jolla tapahtuvia rikoksia esittävä taiteellinen toiminta oli ankarasti kiellettyä.

Vankien elämää tai joukkotuhoon johdatettavia uhreja esittävät piirrokset saattoivat johtaa mitä ankarimpiin rangaistuksiin. Toiseksi kyseessä on ainoa museon kokoelmissa oleva kokoelma piirroksia, joka esittää Auschwitziin vietyjen juutalaisten joukkotuhoa ja sairaiden ja näännytettyjen leirivankien hävittämistä.

Kolmanneksi ainoastaan tämä luonnoslehtiö sisältää piirroksia ns. vanhasta juutalaislaiturista (Alte Judenrampe) eli rautatielaiturista, jolle tuotiin keväästä 1942 toukokuuhun 1944 asti joukkotuhoon tarkoitetut juutalaiset. Luonnolehtiön löysi vuonna 1947 Józef Odi, entinen Auschwitzin vanki, joka toimi tuolloin muistomerkkialueen vartijana. 22 piirrosta löytyi pullosta, joka oli piilotettu Birkenaun leirin BIIf-osaston kasarmin perustuksiin, lähelle sitä paikkaa, jossa sijaitsivat kaasukammiot ja IV- ja V-krematoriot. Piirrokset on tehty pääasiallisesti lyijykynällä ja niitä on osittain väritetty värikynillä ja musteella.

Julkaisu on varustettu esipuheella, jossa on selitetty luonnoslehtiön syntyhistoria. Jokainen 22 piirroksesta on esitelty erikseen. Niiden yhteydessä on kuvaus, jossa selitetään piirroksessa esitetty tilanne ja joka sisältää myös leirin entisten vankien kuvauksia. Tekstin on kirjoittanut museon kokoelmien parissa työskentelevä Agnieszka Sieradzka.

Kyseessä on vankien ja joukkotuhon uhrien jokapäiväistä elämää esittävä järkyttävä kuvaus.

Technical data

ISBN 978-83-7704-228-1
Year of publication 2016
Number of pages 66
Weight 0,30
Type of cover hardcover
Dimensions 23 x 18 cm

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:

Related products

up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium