Auschwitz. A halál rezidenciája

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 90,00 zł 90.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list

Description

Tartalmazza úgy a levértári anyagokat a tábor müködése idejéről, mint a mai napi fényképeket, melyek mutatják a maradványokat. A levértári anyagok  okmányok és fényképek formában főleg az Állami Auschwitz-Birkenau Múzeumból származnak Oświęcimben, mely háboru után átvette a názi büntények nyomai megőrzését  és az áldozatuk kinlódásának és halálának emlékezetét.

Mutatja a régi tábor területét és az 1940-1945 évi létesitményeket – és ami a lefontosabb – az Auschwitzba deportáltak mennyiségét. Úgyszintén azokat, akiket azonnal a megérkezés után megöltek a gázkamrákban, mint azokat , akiket elitéltek munkára és halálra a koncentrációs lágerben.

Az mostani fényképek a közismert Bujak Ádám, a  lengyel fényképezők előljáró müvész alkotásai. Bemutatják ők a volt tábor mostani kinézetét, melyek a Múzeum területén vannak. Bemutatják ők a tábor maradványait, az eredeti állapotban megőrzött részeket, másokat romokban, az embertelen totalitáris rendszer gyilkosságainak bizonyitékait és nyomait.

Azt bizonyitják ami a legfontosabb és ami külömbözteti a Múzeumot a hasonló intéményektől  a világon : eredeti terület, ahol a XX évszázad legnagyobb gyilkossága zajlott – a Holokauszt. „ Az a föld, ahol a halottak a jelenlévők” ahogy ezt leirta Moor Henry, közismert angol szobrász müzész. Az ikonográfia anyag kiegészitése az az Auschwitzban tartózkodás alatt  a foglyok által konspirációban  irt szövegek részei , melyek be vannak mutatva az albumban.

Ezeknek egy része el volt ásva a tábor területén és megtalálták őket a háború után, egy része pedig mint titkos levelezés és beszámolók, titkos utakon ki lettek lopakodva a táboron kivülre a tábor müködése idejében. A szövegek egyes részei  a foglyok elmondásai, beszámolói valamint visszaemlékezeteikből származnak a táborból való szökés útán.

Olyan jeleneteket és leirásokat is helyeztek el, melyeket csak az tettes okozók láthattak és továbbithattak, azaz a tábori SS személyzet. Ezek az ők visszaemlékezésekből származnak, melyeket közvetlen a háború után irtak, mikor az internált táborokban vagy börtönökben tartózkodtak. n irtak, mikor az internált táborokban vagy börtönökben tartózkodtak.

Technical data

ISBN 83-602-2-04-3
Year of publication 2006
Number of pages 127
Weight 1.05 kg
Type of cover hardcover
Dimensions 24 x 29,5 cm

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:
up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium