Häftet med dikterna från Auschwitz The Notebook with the Poems from Auschwitz / Zeszyt z wierszami z Auschwitz

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 48,00 zł 48.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list
Product code: 978-83-7704-388-2szw

Description

Hur är det möjligt att dikter skrevs i lägret i Auschwitz? Vem skrev dem? Hur överlevde de? – dessa och andra frågor besvaras i publikationen "Häftet med dikter från Auschwitz". Det visar sig att fångar skapade poesi i lägret, memorerade den eller skrev ner den olagligt på lösa pappersark eller i anteckningsböcker.

Det var deras "tysta" rop, och samtidigt en bön och ett slags testamente - skrev Joanna Ziembińska-Kurek, som bidrog till utgivningen av " Häftet", i inledningen. Dikterna i " Häftet" skrevs av en Auschwitz-fånge, Bożena Janina Zdunek (född Musiewicz), som bodde i Sverige efter kriget. Anteckningarna gjordes i lägret och därför är " Häftet" unik i Auschwitz-museets samlingar.

Den donerades av Bożena Zduneks son, professor Bogusław Adam Zdunek. Om en dikt hittades på en fånge, utdömdes stränga straff. Den specifika situationen som verken skapades i, rädslan för exponering, författarens död – gjorde att författarskapet till många dikter skrivna i förintelseläger ofta är ett mysterium – tillade Joanna Ziembińska-Kurek. Vi vet dock att författarskapet till vissa verk kan hänföras till bl.a. Krystyna Żywulska och Tadeusz Borowski. Publikationen innehåller en nytryckning av originalet " Häftet" och texter av dikter på polska, engelska och svenska, samt introduktioner och historiska och biografiska studier på dessa tre språk.

Technical data

Year of publication 2023
Number of pages 215
Type of cover hard cover
Dimensions 17 x 22 cm

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:

Related products

up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium