Gedenkplaats Auschwitz-Birkenau. Museumgids

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 20,00 zł 20.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list

Description

De gids bevat basisinformatie over de geschiedenis van Auschwitz en presenteert de tentoonstelling alsook de bezichtigingsroutes door de gebieden van de toenmalige kampen Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau op een doorzichtige manier. Danzkij de situatieplannen, genummerde gebouwen en foto’s kan men de beschrijvingen van de bezochte plaatsen snel en makkelijk terugvinden. De publicatie bestaat uit twee delen.

In het eerste deel volgt men de route van de hoofdtentoonstelling (blokken: 4, 5, 6, 7, 11) en de belangrijkste plaatsen zoals: het crematorium, de gaskamer, de binnenhof van blok 11, de appelplaats en de plaats waar de eerste commandant van KL Auschwitz - Rudolf Höss werd omgebracht.

Men kan er ook een beschrijving vinden van de nationale tentoonstellingen die het lot van de gedeporteerden uit verschillende landen van het bezette Europa presenteren.

Het tweede deel van de gids laat de functies van Auschwitz II-Birkenau zien en beschrijft alle afdelingen van het kamp alsook de plaatsen waarop men om het leven werd gebracht: dwz. het perron waar de SS-artsen selectie hebben gemaakt, de ruïnes van de gaskamers en crematoria II, III, IV en V, gebieden waarop men menselijke assen heeft uitgestrooid en de magazijnen met de geroofde goederen van de Joden, de slachtoffers van de massale vernietiging.

Technical data

ISBN 978-83-7704-185-7
Year of publication 2020
Number of pages 64
Weight 0.15 kg
Type of cover softcover
Dimensions 21 x 12 cm

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:

Related products

up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium