Agnieszka Sieradzka - "Schetsboek uit Auschwitz"

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 30,00 zł 30.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list

Description

"Schetsboek uit Auschwitz” is de eerste in zijn geheel gepubliceerde verzameling van tekeningen van een onbekende auteur, die waarschijnlijk in het jaar 1943 op het terrein van de vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau gemaakt worden. Om verschillende redenen mag het werk uitzonderlijk genoemd worden.

Ten eerste: het is in een vernietigingskamp ontstonden, waar de kunstwerken over misdaden ten strengste verboden waren. Op het tekenen van scènes uit het leven van gevangenen of van mensen die vernietigd werden stonden zware straffen. Ten tweede: het is de enige verzameling van tekeningen in de collectie van het Museum, die de uitroeiing van de naar Auschwitz gedeporteerde Joden en vernietiging van zieke en uitgeputte gevangenen verbeelden.

Ter deerde: alleen in "Schetsboek" zijn de afbeldingen van de zogenaamde "Judenrampe" [Joodse oprit] te zien, waar vanaf lente 1942 tot mei 1944 transporten van mensen aankamen, die aan vernietiging prijsgegeven worden. "Schetsboek" werd in 1947 door een voormalige gevangene van Auschwitz - Józef Odi gevonden, die op dat moment de functie van de wacht op het terrein van de Herinneringsplaats vervulde.

In een fles in de funderingen van de barak sectie BIIf van de kamp Birkenau waren tweeëntwintig kaarten verborgen. Niet ver van de plaats, waar gaskamers en crematoria I en V waren. Deze schetsen werden voornamelijk met potlood gemaakt, en gedeeltelijk met kleurpotloden en inkt gekleurd. Deze uitgave is van een voorwoord voorzien, dat de omstandigheden van ontstaan van deze schetsen omschrijft. Elk van de tweeëntwintig kaarten wordt afzonderlijk gepresenteerd en aan tekeningen

Technical data

ISBN 978-83-7704-139-0
Year of publication 2016
Number of pages 66
Weight 0,300
Type of cover hardcover
Dimensions 23 x 18 cm

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:

Related products

up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium