Agnieszka Sieradzka - Skissenblokken fra Auschwitz

Availability: lot quantity
Dispatched within: 3 days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: 30,00 zł 30.00
quantity pcs.

product unavailable

add to wish list

Description

„Szkicownik z Auschwitz” (Skissenblokken fra Auschwitz) er det for første gang publiserte samling av skisser som so sent som i 1943 av en ukjent forfatter var blitt utført på område av konsentrasjonsleiren Birkenau. Det er noen grunder som teller for det at den kan bli nevnt som et skjelden verk: For det førte: Skissen oppstod på området av en konsentrasjonsleier hvor det var streng forbudt å drive en kunstnerisk virksomhet som inneholdt scenen fra den grusomme virkeligheten.

Tegninger om leierens liv eller mennesker som skulle bli utrydet var forbudt og det var strenge straffer for det. For det andere: Dette er en eneste samling av tegninger som er å se på museet og som viser utrydelse av de til leieren Auschwitz deporterte jøder, som var syke og utmatede.

For det tredje: Kun på disse tegningene kan man se et bilde av den sokalte gamle jøderrampen (Alte Judenrampe), hvor i årene fra våren 1942 helt frem til mai 1944 pleide å komme transporter med mennesker som skulle bli utrydet. Szkicownik (Skisse) ble funnet i 1947. Det var den tidligere fangen Józef Odi som hadde funnet den. Józef hadde vaktmannstjenneste på dette minneområdet. Toogtyve blad befant seg i en flaske som lå i grunnmuren av en brakke på avdelingen BIIf i leieren Birkenau, ikke langt ifra stedet, hvor det var gasskammere og krematorier IVog V.

Det var blyant forfatteren brukte. Tegningene var også litt farvet ved bruk av kreide og tusje. Publikasjonen ble vedlagt en forklæring som forteller om omstendighetene forbundet til den funnete skissen.

Hvert av de toogtyve bladene er presentert separat. Hvert blad inneholder også en beskrivelse av situasjonen som blir vist på tegningen samt utsagn av tidliger fangene som befant seg i leieret. Dette er en meget rørende beskrivelse av hverdagsliv i leieret og av mennesker som var blitt sendt til døden.

 

Skissenblokken fra Auschwitz (PDF)

 

 

Technical data

ISBN 978-83-7704-070-6
Year of publication 2016
Number of pages 66
Weight 0,30
Type of cover hardcover
Dimensions 23 x 18 cm

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:

Related products

up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium